Back to All Events

1001 glas gratis Beaujolais Nouveau på Gråbrødretorv

  • Gråbrødretorv København, 1154 Denmark (map)

Torsdag d. 19. november 2015 har Bøf & Ost på Gråbrødretorv for 37. år glæden af at kunne præsentere årets Beaujolais Nouveau. Traditionen tro vil der blive budt på 1001 glas af den unge vin, samt varme, ristede kastanjer og sprøde jazz-toner.

Den første flaske Beaujolais Nouveau ankommer traditionen tro til Gråbrødretorv præcis kl. 17. Herefter vil den professionelle vinnørd og manden bag en af Danmarks ældste vinblogs, Frederiks Kreutzer fra vinkreutzer.dk, som den første vurdere, hvad vi kan forvente af årets Beaujolais høst.

Efter smagningen bydes alle på et glas Beaujolais Nouveau, frisk-ristede kastanjer og jazz ved Copenhagen Jazz Trio.

TIDSPUNKT: Torsdag d. 19. november kl. 16.30, vinen ankommer kl. 17.

STED: Gråbrødretorv, 1154 København K PRIS: Gratis

OM BEAUJOLAIS NOUVEAU

Den unge Beaujolais vin ankommer den tredje torsdag i november; en tradition der strækker sig tilbage til 1950’erne. Et særligt dekret blev udstedt i Frankrig d. 15. november 1951, som officielt anerkendte Beaujolais Nouveau og fastsatte denne dato, som den fremtidige skæringsdato for, hvornår Beaujolais Nouveau må frigives år efter år. Denne dato blev i 1985 ændret til det nuværende format: tredje torsdag i november. Selve Beaujolais-traditionen, at smage frugten af den første høst så tidligt som muligt, kan spores helt tilbage til 1800-tallet. Beaujolais Nouveau-flaskerne, vi serverer på Bøf & Ost, kommer fra det klassiske, renommerede Bourgognehus Bichot og vinen er lavet på den specielle Gamay-drue. Vinen bør nydes let nedkølet ved 12 grader, Gamay bouqueten er letgenkendelig og farven har den karakteristiske purpur-nuance. Det historiske kapløb blev startet tilbage i begyndelsen af 1970’erne af The Sunday Times i London. Bøf & Ost var den første restaurant i Danmark til at deltage i ræset og har deltaget siden 1970’erne helt tilbage fra begyndelsen.

OM BØF & OST

Bøf & Ost har siden 1972 fundet inspiration i det sydfranske køkken og sæsonens kvalitetsråvarer. Menukortet lever op til navnet, og indeholder flere udskæringer af okse- og kalvekød samt et stort udvalg og gode franske og danske oste. Bøf & Ost har sammensat en særlig 3-retters Beaujolais Nouveau-menu, som kun kan nydes på dagen: Forret Kyllingelever-parfait med rødløgskompot Hovedret Boef Bourgignon med Beaujolais Nouveau Dessert Tarte tatin med hjemmelavet vaniljeis Beaujolais Nouveau menu 300 kr.

Earlier Event: August 22
Helstegt øko-okse på Gråbrødretorv
Later Event: November 21
Jul på Gråbrødretorv