Back to All Events

Helstegt øko-okse på Gråbrødretorv

  • Gråbrødretorv København K Denmark (map)

Som en festlig optakt til Copenhagen Cooking & Food Festival vil Peder Oxe langtidsstege en hel øko-okse over trækul og bøgebrænde.

Dagen inden vi skal spise bliver den ca. 300 kilo tunge øko-okse sat over grillen, hvor den hele natten vil stege under kyndig overvågning af Peder Oxes kokke.

Ved frokosttid lørdag den 19. august kan torvets gæster købe et stykke af det langtidsstegte oksekød, der serveres med en økologisk salat af perlebyg og sensommerens bedste grønne sager, brød og kærnet smør. Der vil også være mulighed for at smage årets Copenhagen Cooking & Food Festival øl, der er specialbrygget af Jacobsens til dette års madfestival. Til den søde tand er der Peder Oxes tærter med sommerbær.

Christian IV og de helstegte okser

Traditionen med den helstegte okse stammer fra Christian IV’s kroningsfest den 29. august 1596, hvor der, for at fejre monarken, blev stegt hele okser på byens torve. Peder Oxe genoptog denne tradition i 1970’erne og har med jævne mellemrum stegt hele okser på Gråbrødretorv. Igen i år har vi fornøjelsen af at byde velkommen til fest og torvestemning, når vi lørdag den 19. august kl. 11.30 serverer oksen.

PRISER: Et stykke helstegt okse med salat og brød 95 kr., en bærtærte 30 kr., et glas rødvin/hvidvin eller en øl 35 kr., sodavand 30 kr.

Billetter til arrangementet (helstegt okse med sensommersalat, brød og smør til 95 kr.): madbillet.dk/show/event/helstegt-oeko-okse-paa-graabroedretorv2
Mad & drikke kan også købes på dagen.

Vejrudsigten siger sol på lørdag. I tilfælde af, at det alligevel skulle finde på at regne, har vi sørget for overdækning.